Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek a Kick-box-ról képes leírás - Kick-Box.tlap.hu
részletek »

Cikkek a Kick-box-ról - Kick-Box.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kickbox.tlap.hu » Cikkek a Kick-box-ról
Keresés
Találatok száma - 13 db
Aranyak és ezüstök

Aranyak és ezüstök

Három arany, és három ezüstérmet szereztek a miskolci Dozso Budai Team SE versenyzői a hét végén Budapesten megrendezett Kick-Box WTKA Európa Kupán. Nagyon eredményes volt a csapat, gratulálunk nekik.

Fight night Hungary

Fight night Hungary

Március 25-én, vasárnap 13 órától Szentendrén (Kőfaragó utca 4. Vitall Fitness) kerül megrendezésre a Fight Night Hungary IFMA amatőr Muay Thai liga harmadik fordulója. A Fight Night versenysorozat kitűnő lehetőséget kínál az amatőr thai-box versenyzőknek, hogy lemérhessék tudásukat, s győzelmeket gyűjthessenek profi karrierjük előtt.

Jó kezdés a kick-box Európa bajnokságon

Jó kezdés a kick-box Európa bajnokságon

Bukarestben, a Polivalenta Hall hatalmas csarnokában kedden megkezdődtek a kick-box Európa-bajnokság küzdelmei. Természetesen, előtte ünnepélyes megnyitó keretében köszöntötték a 35 ország 520 versenyzőjét, a bírói kart, az edzőket, és a szurkolókat.

Két magyar arany a kick-box Eb-n

Két magyar arany a kick-box Eb-n

Két magyar aranyérmest avattak a WAKO szervezet égisze alatt zajló bukaresti kick-box karate Európa-bajnokságon szombaton, a döntők második napján. A magyar küldöttség tájékoztatása szerint a pointfighting kategóriában Nagy Henrietta (70 kg) és Jároszkievicz Krisztián (+94 kg) győzött, Kondár Anna (+70 kg) ezüstérmet szerzett, míg Kádas Adrienn (60 kg), Busa Andrea (65 kg) és Veres Alex (69 kg) bronzérmes lett a kontinensviadal zárónapján.

Kick-box karate Eb

Kick-box karate Eb

Négy magyar aranyérmest avattak a WAKO szervezet égisze alatt zajló bukaresti kick-box karate Európa-bajnokságon pénteken, a döntők első napján. Szombaton, a második napi döntőkben 10 magyar versenyző érdekelt.

Kick-box szabály

Kick-box szabály

Semi contact: A küzdőtér tatami 8x8m, a ruházat hosszú nadrág, póló és az övfokozatnak megfelelő színű öv. A küzdelem célja minél több pontszerzés. Megengedettek a félerejű kontrolált ütések és rúgások testre, fejre, az öv alatti rész csak lábsöpréssel támadható. Tilos a fogás és térdelés, valamint a sípcsonttal történő rúgás. A vezetőbíró minden érvényes találatnál megállítja a küzdelmet és megítéli a megfelelő értékű pontot.

Magyar aranyak

Magyar aranyak

A pointfighting kategóriában Nagy Henrietta (70 kg) és Jároszkievicz Krisztián (+94 kg) győzött, Kondár Anna (+70 kg) ezüstérmet szerzett, míg Kádas Adrienn (60 kg), Busa Andrea (65 kg) és Veres Alex (69 kg) bronzérmes lett a torna zárónapján.

MMA

MMA

Az MMA (Mixed Martial Arts) más néven Kevert Harcművészetek. Az MMA egy úgynevezett Full Contact szabályrendszer, mely igen széles skáláját engedélyezi a harcművészeteknek, ezáltal vegyítve a tradicionális, illetve az újabb küzdősportokat.

Nagy sportágválasztó

Nagy sportágválasztó

A kick-box a közhiedelmek ellenére nem távol-keleti sportág. Igaz néhányan elindítójának Bruce Lee-t tartják, ami részben igaz is, hiszen Ő volt az, aki először tett nyitottá egy keleti küzdőstílust. A kick-box a hetvenes évek elején indult hódító útjára Amerikából.

Hirdetés
Profi gála

Profi gála

A verseny főmérkőzését Budai Barnabás és Antal István vívja, mely biztos nagy tömeget vonz a sportcsarnokba, hiszen mindketten a ,,nagy nevek közé tartoznak a városban! Budai Barnabás ezt a mérkőzést visszavonulása alkalmából vállalta be, hogy későbbiekben öccse, Budai Zsolt edzői munkáját segítse majd.

Sikerek Budapesten

Sikerek Budapesten

Budapest, 2013. március 28. - Nyolc aranyérmet szereztek a magyar sportolók a Milánóban rendezett kick-box Világkupa-versenyen. A nem olimpiai sportágak sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a viadalon az októberi küzdősportok Világjátékára már kvalifikációt szerző Gömbös László és Veres Richárd (63 kg) is győzött, utóbbi ráadásul a 74 kilósok küzdelmei mellett a Grand Champion címet is elnyerte. A súlycsoportos besorolás nélküli kategória aranyérméért Mórádi Zsoltot győzte le.

Szegedi Tigrisek

Szegedi Tigrisek

Jövőre lesz harmincéves a Szegedi Tigers Kick-box és Szabadidő Sportegyesület. A klub 1983 óta létezik és fejlődik, és az alapító, Németh Ferenc, aki elnöke a Tigersnek (magyar jelentése: tigrisek), talán nem is gondolta akkor, hogy amit bő három évtizede elkezdett, az ennyire életképes lesz.

Vádat emeltek Tóth László gyilkosai ellen

Vádat emeltek Tóth László gyilkosai ellen

Emberölés bűncselekménye miatt emelt vádat a kassai kerületi ügyészség az ellen a három személy ellen, akik áprilisban a Kassához közeli Szádelőben súlyosan bántalmazták Tóth László kick-box-bajnokot. A sportoló később belehalt sérüléseibe - tájékoztatta az MTI-t Milan Filicko, a kassai kerületi ügyészség szóvivője kedden.

Tuti menü